Wat is [s]GAAF?

Wie zijn wij?

[s]GAAF zijn Mathieu Loose [Houd van Hout Meubelmakerij] en Merijn Kerkhof [Merijn Kerkhof Meubelen].

Mathieu en Merijn leerden elkaar kennen op het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Na een gezamenlijke stage bundelden zij hun krachten en gingen samen meubels maken.

Wat begon als een praktische samenwerking groeide uit tot een fusie van inzicht, stijl en ideeën.

[s]GAAF is praktisch, [s]GAAF is mooi. [s]GAAF is oud, [s]GAAF is nieuw. [s]GAAF is kunst en [s]GAAF is kitsch. [s]GAAF is gewoon heel erg gaaf! 

Onze visie:

Wij halen eruit wat erin zit:

U wilt een nieuw interieur, moet het oude interieur er dan uit? Wat ons betreft niet! [s]GAAF heeft zich gespecialiseerd in het hergebruik van materialen.

Wij geloven niet in het zomaar weggooien van materiaal. Gesloopt materiaal gaat eerst door onze handen om te kijken wat er gebruikt kan worden voor uw interieur.

Een oude tafel wordt een bank, die tl-lampen van tien jaar geleden verwerken we in een moderne lichtkoof. Je ziet ze niet meer, maar ze zijn er nog wel. Niets onnodig weggegooid, wel een nieuwe jas.

Zie ook andere voorbeelden van onze industriële kantoren met speels karakter. 

Gedurfd Amsterdams

Wij hebben goede ervaringen in onze samenwerking met ontwerpers en architecten. Wij nemen echter nooit zomaar een ontwerp over zonder kritisch te kijken naar materiaalgebruik en de bedachte constructies. We zullen daar waar we denken dat verbetering mogelijk is een alternatief bieden.


Wij werken gezond:

Zowel voor ons als voor onze klant vinden wij het van belang om te werken met gezonde materialen. We werken bij voorkeur met (constructie)materialen die niet schadelijk zijn voor ons, voor u of voor het milieu, zoals MDF of andere giftige lijmhoudende producten. 

Wij blijven lokaal:

Wij werken bij voorkeur met lokaal of hergebruikt materiaal. Lokaal hout halen we vaak bij Stadshout, waar Amsterdamse bomen een nieuw leven krijgen. Uiteraard komen we ook buiten de grenzen van Amsterdam, maar dan werken we bij voorkeur met Noord-Europees hout, zoals eiken, kersen of iep. Andere ideeën of al een ontwerp klaar? Laat het ons weten en we nemen contact met u op.

We kunnen uw en onze ontwerpen in alle stijlen toepassen, van speels via industrieel tot high end.

Platform 19: Meer dan een werkplaats...

​[s]GAAF deelt zijn werkplaats met vier andere meubelmakers / interieurbouwers bij Platform19.

 Regelmatig werken we samen  om grote projecten te realiseren. Kortom: voor [s]GAAF is geen opdracht te klein of te groot.   

Links naar onze collega's:

-MM2

-Femke van Leeuwen

-Houtstaat

-Wetstone