Portfolio

In opdracht van B. Amsterdam hebben we in samenwerking met Studio Fabrick de "IBM Innovation Space" gebouwd. 

Het object bestaat uit twee vergaderruimtes, drie nissen voor een-op-een gesprekken, een tribune voor presentaties en de "Garage".

Het geheel is gebouwd van vuren balken en betegeld met underlayment vierkanten. Ter bescherming is het gehele bouwwerk ingewerkt met vlokkenzeep: een oude techniek en een milieuvriendelijk alternatief voor lak of olie. 

Het bouwwerk is geheel demontabel en kan dus ingepakt en verplaatst worden.

In december 2015 hebben we de eer gehad het hoofdkantoor van Blendle te mogen bouwen. Het ontwerp kwam ook deze keer vanuit Studio Fabrick, waarmee wij voor oa B. Amsterdam veel samenwerken. Het resultaat is een jonge, speelse, en tegelijk rustige werkomgeving. 

Vrijwel het hele kantoor is gebouwd van vuren balken, vuren underlaymentplaten en glas. Alle onderdelen in het kantoor zijn volledig lijmvrij en demontabel en zouden op een andere locatie weer opgebouwd kunnen worden. 

"De mannen van [s]GAAF hebben het voor elkaar gekregen om in drie weken ons Blendle hoofdkantoor te bouwen. Een nieuw hoofdkantoor is niet niks, maar zij gaven ons het vertrouwen dat de bouw bij hen in goede handen was. En nu hebben we dus het vetste clubhuis van Nederland! 

Kortom, [s]GAAF is VET."

Alexander Klöpping, eindbaas bij Blendle


Door woningbouwcorporatie Rochdale werd ons gevraagd of we een set meubilair voor de ontvangsthal konden verzinnen en bouwen van afgedankte bureaus, tafels, stoelen en kussens. Laat dat toevallig zijn wat we leuk vinden: van oude spullen iets nieuws maken. We hebben voor dit project alle materialen weten te halen uit beschikbaar meubilair. De beschikbare tafelbladen van trespa geven een glad en stoer uiterlijk. Door de kopsekanten van het materiaal zichtbaar te houden en deze flinke vellingen te geven krijg je een speels effect van lijnen. 
B. Amsterdam is hét verzamel-gebouw vol jonge startup-ondernemingen. Sinds B. de deuren geopend heeft zijn we er volop aan het werk. In het hele pand is werk van ons te vinden, zowel in de algemene ruimten als in verschillende kantoren van B.'s huurders (IBM, PostNL etc). Hiernaast een kleine gallerij van wat we er zoal gebouwd hebben.


Wederom in samenwerking met en ontworpen door Studio Fabrick is dit kantoor van PostNL ontstaan. 

Door de komst van moderne sorteerapparatuur had PostNL nog een heleboel oude sorteerkasten en postkarren over. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk oude elementen van die goede oude tijd weer te verwerken in het interieur,

Een deel van de vloer is verhoogd en lijkt in zijn geheel op pallets te liggen: alsof het kantoor zelf klaar is om op transport te zetten,

In de hal is een extra vergaderruimte gecreëerd in de vorm van een grote houten scheepskist.
In samenwerking met Studio Fabrick hebben wij voor het kantoor van Innovation Booster het nieuwe interieur gebouwd.    

De Bureaus zijn gemaakt van Colorvlok (in feite gelakt OSB) met steigerbuizen onderstellen. Over de 6 meter lange tafels staan enkele verrijdbare "beugels" waarmee mobiele afscheidingen gemaakt kunnen worden: zo kunnen medewerkers zich soms afzonderen en vergaderplekken creëren.

Een balie en bar vervaardigd van één van onze favoriete materialen: OSB. Door dit plaatmateriaal onder verstek te zagen, te verlijmen en vervolgens een flinke ronding op de kanten te frezen krijg je het idee dat het meubel uit één stuk bestaat. Onder het barblad en in de lijst van de balie zijn LED-strips aangebracht.